dijous, 24 de novembre del 2016

QUINES SÓN LES ENERGIES RENOVABLES?


Les energies renovables principals són la solar, l'eòlica, la biomassa i la hidràulica i la minihidràulica. Aquestes fonts inesgotables i no contaminants, a més d'estalviar molts diners, contribuixen a evitar l'escalfament global.


Energia eòlica


Es tracta de l'aprofitament de l'energia cinètica del vent, que es transforma en energia elèctrica o mecànica.

És una energia renovable, neta, molt fàcil d'obtenir.


Energia solar: tèrmica i fotovoltaica


La principal font d'energia del planeta és el Sol, que a més és inesgotable, es pot concentrar, és gratuïta i no contamina.

Amb la tecnologia es pot usar l'energia solar per mitjà de dos procediments: l'aprofitament tèrmic, que consisteix a absorbir l'energia solar i transformar-la en calor, i la conversió fotovoltaica, és a dir, la transformació directa en energia elèctrica.

És neta i no contamina; la durada d'una instal·lació solar és molt llarga.


Biomassa


El terme biomassa es refereix al conjunt de tota la matèria orgànica d'origen vegetal o animal, que inclou materials que procedeixen de la transformació natural o artificial. L'energia de la biomassa, la proporciona una gran diversitat de productes, entre els quals els forestals (llenya, fusta o rebuigs de fusta), deixalles agrícoles (palla), deixalles animals (fems de granges) i escombraries (paper, cartró, triadures de menjar).

Els biocarburants (bioetanol i biodièsel) en són un exemple, tot i que de moment, l'ús d'aquests combustibles líquids destil·lats a partir de productes agrícoles és minoritari.

Energia hidràulica


L'origen d'aquesta energia també és el Sol, que evapora l'aigua dels oceans, llacs i rius, i engega el cicle d'aigua. L'energia que produeixen les caigudes de l'aigua és explotable per les centrals hidroelèctriques.

No genera cap mena de residu.


Placas solares

1 comentari:

  1. Relació d'energies alternatives, totes amb menys repercusions per a el medi ambient.

    ResponElimina